Franz Kafka – Babaya Mektup Özet

Okumayı, yazmayı ve paylaşmayı sosyal bir proje haline getirmek ve bunu beraber yapabilmek adına sitemizin açmış olduğu Konuk Yazar Kategorisi’nde bugün yazarlarımızdan Büşra Uyar’ın okuyup sizlerle paylaşmak istediği Franz Kafka’dan Babaya Mektup kitabı ile karşınızdayız. Keyifli okumalar.
Franz Kafka – Babaya Mektup Özet. Çok severek okuduğum bir kitabı sizlerle paylaşmak istedim. Bu kitabı eşime doğum günü hediyesi olarak almıştım ve onun etkilendiğini görünce ve tavsiyesi üzerine okumak istedim.
Kitabı okurken, açıkçası bu kadar etkileyici olduğunu bilmiyordum. Kitabı bitirdikten sonra bunun farkına vardım. İçerisinde bir çocuğun gözünden baba figürü ile karşılaşabilirsiniz. Aslında çocuklara söylediğimiz ya da çocukların yanında söylediğimiz kelimelerin ne kadar önemli olduğu gösteriliyor. Çocuklarda bu kelimelerin ileriki hayatları açısından derin izler bıraktığını açık ve netçe görebiliriz.
Babaya Mektup Konusu
Franz Kafka Babaya Mektup kitabı, isimden de anlaşılacağı gibi Kafka’nın babasına yazmış olduğu bir mektup ama bu mektup hiç postalanmamış. Aslında kısaca Kafka’nın babasına bir iç dökümü diyebiliriz bu kitap için.
Kitaptan Alıntılar
“Senin başkalarına karşı duyduğun güvensizlik bile, bana aşıladığın kendime karşı duyduğum güvensizlik kadar büyük değil.”
“Mesele, çocuklarına vereceğin herhangi bir ders değil, örnek bir yaşamdı.”
“…yaptığım tek şey senin omzunda ağlayamadığım için yazılarımın omzunda ağlamaktı.”
Babaya Mektup Arka Kapak
“20. yüzyıl edebiyat tarihinin en büyük itiraflarından biri sayılan bu kitap, Kafka’nın sahibine hiç ulaşmamış bir mektubu aslında. Franz Kafka, 1919’da dinlenmek üzere gittiği Schelesen’de Praglı sekreter Julie Wohryzek ile tanışır ve nişanlanır. Babaya Mektup yazarın bu evlilik kararına karşı çıkan babasına olan duygu ve düşüncelerini dile getirirken, diğer yandan bize Kafka’nın yaşam öyküsünden ipuçları da sunmaktadır. Franz Kafka’nın yazarlığına, kendi var oluşuna ilişkin ayrıntılarla bezeli yapıt, kurmaca hikâyelere dayalı diğer eserleriyle karşılaştırıldığında belgesel bir nitelik de taşımaktadır. Baba oğul arasındaki çatışmadan yola çıkan Babaya Mektup aslında Kafka’nın burjuva toplumlarını belirleyen güçlü ve güçsüz kavramlarına bir serzenişidir.”
Babaya Mektup Özet.